KULTURË

Koncert solemn i miqësisë mes Italisë dhe Kosovës nga Orkestra Ushtarake Italiane

11 tetor Prizren

Një koncert i orkestrës ushtarake italiane u mbajt sot nga pjestarët i misionin KFOR, të kontigjentit Perëndim-Pejë, si si shenjë e miqësisë mes Italisë dhe Kosovës, si dhe me rastin e përfundimit të mandatit në komandën e misionit paqeruajtës të KFOR-it në Kosovë, nga Gjeneral Major Franco Federici.

Kolonel Andrea Bertazzo, Misioni i KFOR-it Kontingjenti Italian West-Peja / Pukovnik Andrea Bertazzo, misija KFOR Italijanski kontigent Zapad – Peč


Një koncert solemn i orkestrës ushtarake prej 28 anëtarësh, i drejtuar nga toger Macro Calandriuz, u mbajt në sallën e kinemasë në Lumëbardhi. si dhe numera nga Good the bad and the ugly si dhe atë We are the champions por edhe por edhe himnin e Italisë dhe të ngjashme.

Në prani të nënkolonel Andrea Bertazzo në emër të kontigjentit italian të misionit të KFOR -it në Kosovë, komanda rajonale Perëndim (Pejë), kryetarit i Prizrenit Mytaher Haskuka, drejtorët Arhim Ajazi si dhe Osman Krasniqi, konsulli turk në Prizren dhe shumë mysafir të tjerë.

Nje përshkrim shkurtër rreth misionit “KFOR-i është operacioni më i madh i NATO-s në 2021, me mbi 3.500 ushtarë nga 27 vende, dhe nga data 15 tetor duhet të merret nga kontigjenti hungarez i cili është i treti më i madh”, dhe komanda do të merret përsipër nga gjeneralmajor Ferenc Kajari dhe oficeri i parë hungarez qe do të shërbejë si komandant i misionit paqeruajtës të NATO-s në Kosovë – KFOR. /Kosova.info