SRB-BIH

“KONAČNI SPORAZUM VV-DSK NAKON POTVRĐIVANJA REZULTATA”

Lideri Samoopredeljenja Ajbin Kurti i Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa, nakon sastanka na kojem su razgovarali o formiranju buduće vlade, najavili su da će konačni sporazum biti potpisan nakon potvrđivanja konačnih rezultata.

Kurti je izjavio da će koalicioni sporazum sa DSK biti potpisan odmah nakon potvrđivanja konačnih rezultata izbora od 6.oktobra. 

 “Nadamo se i verujemo da će to biti sledeće nedelje”, kazao je Kurti.

On je dodao da radne grupe dveju stranaka nastavljaju sa usaglašavanjem programa oko formiranja Vlade.

Istovremeno, lider DSK Mustafa potvrdio je Kurtijeve reči i dodao da je program dveju stranaka usklađen, a da će konačni sporazum biti postignut nakon potvrđivanja konačnih rezultata izbora.

Mustafa je rekao da su sve stranke uskladile program oko mnogih pitanja i napomenuo da danas nije bilo reči o pozicijama i ministarstvima.

“To ćemo se dogovorti konačnim koalicionim sporazumom”, rekao je Mustafa.

Dodao je da će nakon potvrđivanja rezultata biti i razgovora sa Srpskom listom.

“Ako se potvrde rezultati da je Pokret Samoopredeljenje na prvom mestu onda mandatar iz Samoopredeljenja treba da preuzme inicijativu i da pozove ostale stranke i DSK da razgovaraju o koalicionom sporazumu za sastav Vlade”,rekao je  Mustafa.

Prema konačnim rezultataima Centralne izborne komisije Kosova Pokret samoopredeljenje je osvojio najveći broj glasova, a sledi DSK i Demokratska partija Kosova.

Od srpskih političkih subjekata najviše glasova je osvojila Srpska lista.

U toku je i ponovno prebrojavanje glasova sa više od polovine biračkih mesta, nakon čega se očekuje i potvrđivanje konačnih rezultata.

//graizoah.com/afu.php?zoneid=3473483