Rajoni

Kjo është përfituesja më e madhe e ndihmës shtetërore për ballafaqim me krizën e coronavirusit

Ndërmarrja Publike “Rrugët Shtetërore” është subjekti ekonomik që mori ndihmën më të madhe shtetërore brenda paketave ekonomike për ballafaqim me krizën e coronavirusit gjatë vitit të kaluar.

Kompania mori një pagesë prej 180 milion denarë nga Qeveria në 30 dhjetor si ndihmë shtetërore dhe kështu është marrësi më i madh i ndihmës për t’u marrë me pasojat ekonomike të shkaktuara nga coronavirusi gjatë vitit 2020.

Nëse nuk llogarisim bankat komerciale, të cilat morën para nga Qeveria për shpërndarjen e ndihmës shtetërore prej 6.000 denarë për qytetarët, përveç “Rrugëve Shtetërore”, në krye është një ndërmarrje tjetër publike me pagesën më të madhe si masë kundër Covid-19. Ajo është SHA “Ujësjellësi” me 36.041,070 denarë që mori në 23 dhjetor. Para saj janë vetëm Rrugët Shtetërore dhe Kromberg dhe Shubert, të cilët morën 73.587.500 denarë në llogari në maj. Nga ndërmarrjet publike dhe ndërmarrjet aksionare në pronësi të shtetit, Qendra Tregtare e Qytetit – Shkup ka marr 17.853.090 denarë të paguar gjashtë ditë para Vitit të Ri, si dhe PE “Parks and Greenery – Shkup” me 10.788.000 të paguara nga Qeveria më 30 dhjetor.