Kuriozitet

Kjo është gruaja me qerpikët më të gjatë në botë

Një grua kineze theu rekordin botëror pasi qerpikët e saj janë rreth 20 centimetra të gjatë.

Ju Jianxia, e cila fillimisht theu rekordin në 2016, kur qerpikët i kishte 12 centimetra, tha se mjekët nuk janë të sigurt pse ato rriten kaq shumë.

“Unë për herë të parë kuptova se qerpikët e mi po rriteshin në 2015. Ato vazhdojnë të rriten ngadalë, duke u bërë më të gjata dhe më të gjata”, tha Jianxia për Guinness World Records. “Kam vizituar profesionistë të mjekësisë për të zbuluar pse qerpikët e mi janë më të gjatë se qerpikët e të tjerëve. Mjeku nuk mund ta shpjegonte këtë dhe ai ndjeu se ishte vërtet e mahnitshme”.

“Unë gjithashtu u përpoqa të gjej arsye shkencore të tilla si gjenet ose diçka tjetër. Sidoqoftë, asnjë nga familja ime nuk ka qerpikë të gjatë si unë, kështu që nuk mund të shpjegohet”, tha ajo, transmeton Klankosova.tv.