Bota

Kirurgu paraqitet në videoseancë gjyqësore, ndërsa kryen operacion ndaj një pacienti

Një kirurg plastik në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, po përballet me një hetim, pasi ai gjatë kryerjes së një operacioni ndaj një pacienti, në të njëjtën kohë mori pjesë në një videokonferencë gjyqësore, për një çështje penale ngritur ndaj tij.

Scott Green ishte veshur me rrobat kirurgjikale, kur u paraqit në distancë në gjyqin e tij për një shkelje trafiku, rast i iniciuar ky nga Gjykata Superiore e Sacramento, njofton Klan Kosova.

“Përshëndetje, Z. Green? Përshëndetje. A jeni në dispozicion për gjykim?” pyet një nëpunës i sallës së gjyqit ndërsa një oficer i thirrur për t’u paraqitur në gjyq ngriti vetullat.

“Duket sikur tani jeni në një sallë operacioni?”

“Unë jam, zotëri”, përgjigjet Dr Green.

“Po, unë jam në një sallë operacioni tani. Po, unë jam në dispozicion për gjykim. Mund të vazhdoni”, shprehet kirurgu.

Nëpunësi kujtoi Dr Green se procedimet po transmetoheshin drejtpërdrejt sepse gjykimet e trafikut kërkohen nga ligji të jenë të hapura për publikun dhe kirurgu tha se ai e kuptonte.

Ai u duk se vazhdonte të punonte me kokën ulur ndërsa priste që Komisionari i Gjykatës Gary Link të hynte në dhomë.

Kur Z. Link u shfaq dhe pa mjekun në ekran, gjykatësi hezitoi të vazhdonte me gjykimin nga shqetësimi për mirëqenien e pacientit.

“Unë kam një kirurg tjetër këtu, i cili po bën operacionin me mua, kështu që unë mund të qëndroj këtu dhe t’i lejoj ata të bëjnë edhe operacionin”, tha Dr Green.

Gjykatësi tutje i thotë se ai nuk mendonte se ishte e përshtatshme të zhvillohej gjykimi në këto rrethana.

Ai i tha Dr Green se ai më mirë do të vendoste një datë të re për gjyqin, “kur nuk jeni i përfshirë në mënyrë aktive ose nuk merrni pjesë dhe nuk plotësoni nevojat e një pacienti”.

Dr Green kërkoi falje, duke thënë “ndonjëherë, operacioni nuk shkon gjithmonë si …” para se gjykatësi ta ndërpresë atë.

Bordi Mjekësor i Kalifornisë njoftoi se do të shqyrtojë incidentin, duke thënë se “pret që mjekët të ndjekin standardin e kujdesit kur trajtojnë pacientët e tyre”.

Siç raporton abc.net, një telefonatë që kërkonte koment nga Dr. Green nuk u kthye.

Një numër i madh i çështjeve gjyqësore kryhet në distancë në Kaliforni për shkak të pandemisë së koronavirusit, e cila ka pretenduar pothuajse 52,000 vdekje në shtetin më të populluar amerikan.