KULTURË

Kina ndaloi transmetimin e performancës së Shqipërisë dhe Irlandës në Eurovision

Gjatë ditëve të kaluara është mbajtur gjysmëfinalja e parë e Eurovisionit.

Shqipëria është përfaqësua nga Eugent Bushpepa dhe irlandezët u përfaqësuan prej Ryan O’Shaughnessy.

Këta të dy njihen edhe artisët me shumë tatuazhe në trup, e cila gjë ka bërë që censurohen nga shteti kinez.

Në fakt, Mango TV është media që ka të drejtën e transmetimit në Kinë të festivalit evropian të muzikës, por ndaloi banorët kinezë të shihnin këngëtarin shqiptar dhe atë irlandez.

E gjithë pasi që nga fillim viti autoritetet kineze kanë miratuar një lidh që ndalon promovimin e artistëve që kanë vizatime në trup si dhe zhanrin muzikor hip-hop.

Gjithashtu irlandezi u censuruar edhe për faktin se promovoi homoseksualizmin.

Ndryshe, Bushpepa ka siguruar një biletë për në finalen e madhe me këngën “Mall”.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.