LAJMET

Kina ka aprovuar edhe dy vaksina të tjera vendore kundër COVID-19

Administrata Kombëtare e Barnave të Kinës tha të enjten se ka miratuar dy vaksina të tjera kundër COVID-19 për përdorim publik, duke rritur numrin e vaksinave të brendshme të miratuara në Kinë në katër.

Dy vaksinat e reja që janë aprovuar janë prodhuar nga CanSino Biologics Inc dhe Instituti Wuhan për Produkte Biologjike, një degë e Grupit Kombëtar Farmaceutik Kinez (Sinopharm).

Ata u bashkuan me vaksinën Sinovac Biotech të miratuar këtë muaj dhe një tjetër nga njësia Sinofarm Pekin e miratuar vitin e kaluar.

Kina deri më tani nuk ka aprovuar vaksinat kundër COVID-19 të prodhuara nga ndërmarrjet farmaceutike perëndimore.

Njësia Sinopharma në Wuhan tha të mërkurën se vaksina e saj ka një normë efikasiteti prej 72.51 përqind kundër sëmundjes COVID-19 të shkaktuar nga virusi, duke përmendur një analizë kalimtare të fazave të vona të testimit klinik, pa ofruar më shumë detaje.

Isshtë një nga dy vaksinat kandidate për Sinopharma që kanë hyrë në fazën e tretë të provave klinike dhe më parë u janë dhënë një grupi të kufizuar të njerëzve me rrezik më të lartë të infeksionit.

Të katër vaksinat kineze të miratuara mund të ruhen në temperatura normale të frigoriferit, duke i bërë ato potencialisht tërheqëse për vendet në zhvillim që mund të kenë vështirësi në ruajtjen e vaksinave Pfizer dhe Moderne që kërkojnë temperatura shumë më të ulëta të ruajtjes.

Kina ka eksportuar vaksinat Sinovac dhe Sinopharm në vendet rreth botës, raporton Reuters.