Hi Tech

Kia publikoi ​​të dhënat e reja mbi shitjet globale

Kia Corporation shiti 249,734 automjete në të gjithë botën në muajin prill, një rritje prej 78 për qind krahasuar me vitin e kaluar.

Shitjet globale të Kia u “tërhoqën” nga SUV Sportage (27,955 automjete të shitura) dhe Seltos (26,864 automjete, jo të shitura në Evropë). Modeli i tretë më i popullarizuar i Kia ishte sedan K3, i cili gjeti 22,591 klientë të rinj.

Kia shiti 51,128 automjete në Kore në Prill, 1.5 për qind më shumë se Prillin e kaluar. Shitjet e minivanit Carnival dhe sedan K5 kontribuan më së shumti në rritjen e Kia në tregun atje, raporton motorbeam.

Shitjet jashtë Koresë u rritën me 121 për qind krahasuar me Prillin e kaluar. 198,606 automjete janë shitur, me Sportage, Seltos dhe Rio (hatchback dhe sedan) që kanë më së shumti kredi. Ky kërcim i madh është pasojë e rimëkëmbjes së kërkesës globale, e cila u ndal në fillim të shpërthimit të epidemisë COVID-19 kur fabrikat e Kia në të gjithë botën u mbyllën përkohësisht.

Veturat shiten në tregje të mëdha, si ShBA-të, megjithë klimën e kërkuar të biznesit, është rikuperuar gjersa më të vlerësuarit për rezultate të mira globale ishin SUVs Telluride (Vetura Botërore e Vitit 2020) dhe Seltos. Kia ka regjistruar muajin e dytë më të mirë deri më tani në SHBA, me deri në pesë modele që bëjnë shitje rekord në Prill.

Kia do të vazhdojë të përqendrohet në zbatimin e strategjisë afatmesme dhe afatgjatë të biznesit ‘Plan S’ dhe do të jetë më e përkushtuar në rritjen e shitjeve dhe përfitimit, të cilat do të mundësohen nga modelet e reja, përfshirë modelin e ri elektrik EV6 dhe sedan K8.