Kosova

Kelmendi: Ambasadori Qëndrim Gashi në Francë nuk meriton vetëm të shkarkohet

Fyerja e Pejgamberit Muhamed Alejhiselatu ue selam përmes karikaturave nga ana e ambasadorit të Kosovës në Francë Qëndrim Gashit, është vepër penale dhe e dënuar në bazë të Kodit Penal të Republikës së Kosovës. Kështu thuhet në një komunikatë për media të partisë “Fjala”

“Fyerja e Pejgamberit Muhamed Alejhiselatu ue selam është fyerje edhe e popullit të Kosovës që është rreth 96% mysliman.

Ambasadori i Kosovën në Francë Qëndrim Gashi duhet ta dijë mirë se ai paguhet nga populli i Kosovës, dhe kjo vepër e tij është shumë e ulët dhe e pamoralshme.

Ambasadori i Kosovës në Francë Qëndrim Gashi duhet menjëherë të shkarkohet dhe të arrestohet për nxitje të urrejtjes ndërfetare.

Nxitja e urrejtjes ndërfetare është vepër e dënuar me Kodin Penal të Republikës së Kosovës.

Nëse heshtë qeveria Hoti, nuk duhet të heshtë prokuroria!”. /Kosova.info/