Kosova

Kastrati: Kurti s’është i gatshëm për të qeverisur

Sipas politologut Ardian Kastrati, bllokimi i negociatave mes Vetëvendosjes dhe Lidhjes Demokratike të Kosovës për formimin e qeverisë është bërë për shkak të liderit të VV-së, Albin Kurti.

Në Rubikon të KTV-së, Kastrati ka thënë se Kurti nuk është i gatshëm të qeverisë me vendin, duke “ditur proceset që e presin”.

“Kurti nuk është i gatshëm për t’i hyjë këtij procesi për të shkak të sfidave, përfshirë atë të dialogut me Serbinë. Ai e di se qysh në ditën e parë do të përballet me presionin e miqve ndërkombëtarë për këtë çështje. E di që vetë me LDK-në nuk mundet t’i kryejë këto dhe për këtë arsye po i bën këto taktizime ndaj LDK-së duke i poshtëruar ata në faza të ndryshme të negociatave”, ka thënë Kastrati.

Sipas Kastratit, edhe para zgjedhjeve është parë se mes dy partive politike nuk ka besim.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.