SRB-BIH

Kapela u kojoj je sahranjen princ Filip nije njegova vječna kuća

Iako je kovčeg princa Filipa (Phillip), vojvode od Edinburga, danas položen u kapeli Svetog Đorđa, to neće biti njegovo posljednje počivalište.

Njegovo tijelo bit će premješteno da leži pored kraljice Elizabete II, supruge sa kojom je proveo duže od sedam decenija, kada ona umre, naveo je dopisnik CNN-a zadužen za teme o kraljevskoj porodici Mak Foster.

  • Princ Filip je tamo u svom privremenom odmorištu, zapravo sa ostalim kraljevima i kraljicama u velikom prostoru, zapravo u velikoj odaji pod zemljom u kapeli – rekao je Foster.
  • Međutim, ova ljubavna priča nije gotova. Kada kraljica umre, bit će sahranjena u kapeli kralja Džordža VI, kapeli njenog oca, i princ Filip će joj se tamo pridružiti. Dakle, ova ljubavna priča još nije gotova – objasnio je on.

Spomen-kapela kralja Džordža VI nalazi se u drugom dijelu crkve. Kraljicin otac, njena majka i sestra već su sahranjeni u toj grobnici.

Vojvoda od Edinburga imao je želju da njegova sahrana bude bez mnogo pompe, a mediji navode da, iako je interesovanje javnosti veliko, splet okolnosti zbog pandemije koronavirusa je to djelimično omogućio.