Bota

Kanibalizmi!

Në antikitet ka qenë mjaftë i përhapur rituali i ngrënjës së pjesëve vitale të trupit të ndonjë armiku të vrarë gjatë luftërave. Kjo bëhej kinse për të trashëguar cilësitë e ndonjë luftëtari të shquar të vrarë, si bie fjala trimërinë, menqurinë etj.

Kush e ka menduar që ky lloj kanibalizmi të jetë i pranishëm në shekullin XX mu në mes të Evropës?

Ka shumë rrëfime nga të mbijetuarit e masakrave të shkaktuara nga shteti serb, të cilët flasin për një llojë kanibalizmi të veçantë, madje edhe më primitiv se ai i antikitetit.

Pra, bëhët fjalë për masakrimin e fëmijëve shqiptarë, mishin e të cilëve jo vetëm që e kanë përdorur si ushqim për vete, por edhe ia kanë servuar familjarve për ta ngrën. Ky ështe shteti monstrum serb në mes të Evropës.

Po aq monstruoze është që një kanibalizëm i tillë u lejua dhe u amnistua nga “qytetërimi evropian”, madje tutorët e këtij kanibalizmi sot janë udhëheqësit më të lartë të shtetit serb dhe më të përkdhelurit e Evropës.

Ndërkaq çlirimtarët tanë ndodhën në burgjet e Evropës.

Kosova dhe Shqipëria së shpejti duhet ta padisin Serbinë për gjenocid dhe për elemente të kanibalizmit ndaj shqiptarëve. EQ

https://www.facebook.com/elhamiqeriqi/posts/10222929633684886