Kosova

Ka ndërruar jetë gazetari Muharrem Ramabaja

Mbrëmë ka ndërruar jetë në moshën 65 vjeçare veterani i gazetarisë Muharrem Ramabaja (1956-2021) pas një sëmundje të rëndë disavjeçare.

Muharrem Ramabaja filloi punën në “Zëri” në vitin 1977.

Nga viti 1990 deri më 1993 ishte drejtor i “Zërit”, drejtori i parë i një ndërmarrjeje në Kosovë i zgjedhur në mënyrë demokratike nga punëtorët pa pëlqimin e pushtetit të asaj kohe.

Po ashtu ishte ndër themeluesit e LDK-së. Emigroi në Gjermani në vitin 1993, ndërsa në vitet e fundit të jetës u kthye prapë në Prishtinë. Për shkak të pandemisë varrimi do të bëhet në rrethin e ngushtë familjar në Zllatar dhe nuk do të ketë të pame.