Life Style - Funny

Ju pëlqen të flini përmbys? Nuk duhet ta bëni më. Ja cilat janë arsyet pse duhet ta evitoni

Një ndër sekretet për të qenë në formë dhe për ta përballuar më mirë ditën është një pushim i mirë dhe një gjumë i qetë. Cilësia e gjumit është hapi i parë për të gjitha aktivitetet e ditës, përveç se ndikon në shëndetin tonë.

Edhe pozicioni që marrim gjatë natës është thelbësor për të parandaluar shqetësimet. Shumë ekspertë bien dakord me faktin se fjetja me shpinë është shumë e rekomandueshme. Lajme të këqija për adhuruesit e fjetjes barkas. Ky pozicion mund të shkaktojë probleme të shumta që lihen pas dore.

Personat që flenë përmbys e mbajnë kokën nga njëra anë e jastëkut, duke zgjatur tej mase qafën, gjë që sjell probleme në shtyllën kurrizore. Sugjerimi i ekspertëve është fjetja me shpinë, ose të paktën në krah.

Por, për një gjumë cilësor nevojitet edhe një jastëk i rehatshëm, jo shumë i lartë, si dhe një dyshek cilësor.

Sipas ekspertëve, ata që flenë barkas, për të reduktuar rreziqet e dhembjeve ose dëmet në shtyllën kurrizore, duhet të vendosin një jastëk poshtë gjurit në anën e kundërt nga kthehet koka, gjë që ndihmon trupin të anohet nga njëra anë, duke reduktuar kështu tensionin e pozicionit qa shkaktohet mbi qafë.

Shfaq më shumë