SRB-BIH

Još jedan “Adžamija” 23-godišnjak postavljen za zamenika ministra, kao adolescent bio u sukobu sa zakonom

Počelo je sa podsmehivanjem oko imenovanja zamenika ministra u vladi Hotija.


Jedan od mladih na Kosovu o kojem je najviše bilo reči poslednjih dana je zamenik ministra koji je imenovan u Ministarstvu Obrazovanja i Nauke, Driton Bardheci, koji dolazi iz AAK-a. Za koga se navodi da nema diplomu osnovnih studija i da ima samo 22 godine.

To je potvrdio i sam Bardheci, koji je rekao kako je pandemija uticala na odgađanje njegovog diplomiranja.

Još jedan zamenik ministra kojeg je Abdullah Hoti nedavno imenovao je takođe u vrlo mladoj dobi. Reč je o Eldisu Abaziju, koji je imenovan zamenikom ministra regionalnog razvoja ispred bošnjačke zajednice, piše lajmi.net.

Lajmi.net je saznao je on 23 godišnjak. Rođen 25. marta 1997. godine, upisao studije na Prirodno matematičkom fakultetu, na katedri za geografiju u 2015/16 ali nije uspeo diplomirati. Međutim, on kaže da je završio drugi fakultet.

“Prirodno matematički fakultet, katedra za Geografiju na Prištinskom Univerzitetu sam prekinuo zbog ličnih razloga”, reako je Abazi.

Ali, je dodao da je posle upisao Ekonomski fakultet u Prizrenu gde je studije započeo u 2016/17. ” Diplomirao sam na katedri za Banke, Finasije i Biznis 10 Jula 2019 godine”, izjavio je mladi zamenik ministra.

Saznaje se da je Abazi pre par godina bio opzužen za krivično delo. Zajedno sa nekoliko mladih je optužen u saizvršilaštvu, izvršivši krivično delo uništavanje ili oštećenje tuđe imovine. Optužnica je podignuta u 2016 godini od strane Osnovnog Tužilaštva u Prizrenu što će reći da je bio pod optužnicom dve godine.

“Odlukom suda od 26. aprila 2018., rješenjem pod brojem PM broj 83/2017, oslobođen sam svih optužbi, gdje je istog dana obustavljen krivični postupak smatrajući da je dokazano da nisam kriv za optužbe protiv mene “, rekao je Abazi za lajmi.net.

Sumnje koje terete Eldisa Abazija za krivično dela, imaju veze sa delom počinjenim pre punoletstva, s obzirom da je rođen 1997. godine, a krivično delo je navodno počinjeno 5. jula 2014. godine.

Imajući sve u vidu, prvu platu od Vlade Kosova je primio kao 20 godišnjak. Zato što je u oktobru 2017 godine postavljen za političkog savetnika ministra Regionalnog Razvoja, Rasima Demirija/Lajmi.net/

Životopis Abazija objavljen na web sajtu ministarstva:

Leave a Reply

Your email address will not be published.