Jim O’Brien për Asociacionin e komunave: Ka rreth 400 në gjithë Evropën, mund të merret ndonjë model

Ndihmës-sekretari amerikan i Shtetit, Jim O’Brien, ka përmendur sërish çështjen e themelimit të Asociacionit të komunave në Kosovë, për çka specifikoi 400 lloje në gjithë Evropën, nga dhe theksoi se mund të merret model ndonjëri.

Këtë, O’Brien e tha ndërsa u pyet nga serbja, Tanjug, për çështjen e dialogut mes Kosovës dhe Serbisë, sipas së cilës është bllokuar meqë kryeministri kosovar refuzoi takimin me presidentin serb.

“Janë rreth 400 nga këto Asociacione të komunave anembanë Evropës dhe ne mendojmë se ky do të ishte një model i tillë”, tha ai.

“Dialogu është pjesë e mënyrës së adresimit të shqetësimeve. BE-ja ka thënë se çmimi i ecjes përpara si për Serbinë ashtu edhe për Kosovën është pajtueshmëria e plotë me dialogun. Unë do të theksoja se kemi edhe mjete të tjera – krijimin e Plani i Rritjes i BE-së për Ballkanin Perëndimor ofron një mënyrë për të prodhuar faktin e bashkëpunimit për gjëra të tilla si tranziti i mallrave përtej kufijve, bashkëpunimi për taksat, të gjitha llojet e çështjeve praktike që duhet të fillojnë të tregojnë përfitime për qytetarët dhe të demonstrojnë përfitimin e bashkëpunimit. në të gjithë rajonin”, tha O’Brien.

Go to TOP