LAJMET

Jellena Paviçiq Vukiçeviq do të drejtojë Zagrebin deri në zgjedhje

Kryetari i Zagrebit Millan Bandiq vdiq në moshën 66 vjeç, u konfirmua për Index.hr dhe u transmetua nga Kosova.info.

Bandiq u sëmur vonë në mbrëmje dhe u dërgua me ambulancë në Spitalin Sveti Duh. Ata u përpoqën ta ringjallnin, por pa rezultat. Lajmi u konfirmua nga Qyteti i Zagrebit.

“Në pikëllim të thellë, ne informojmë bashkëqytetarët tanë, bashkëpunëtorët, miqtë, Zagrebin dhe publikun Kroat se papritmas, sot, 28 shkurt, në moshën 66 vjeç, Kryetari i Qytetit të Zagrebit, Z. Millan Bandiq, vdiq nga sulm ne zemer.

Ai jetoi për qytetin e tij, për njerëzit e Zagrebit që ishin në vendin e parë në gjithçka që ai bëri, për punën që bëri me dashuri dhe energji, duke sjellë tërë veten e tij – pa pjesën tjetër, për 21 vjet. Ne do të informojmë publikun për detajet, datën e varrimit, mbajtjen e tubimit përkujtimor, si dhe informacione të tjera në lidhje me këtë lajm të trishtuar.

Pushoi në paqe “, shkruajnë ata nga Qyteti.

Jellena Paviçeviq Vukiçeviq (Jelena Pavičić Vukičević) do të drejtojë Zagrebin deri në zgjedhje
Në rast të vdekjes së kryetarit të qytetit, zëvendësi i tij do të marrë detyrën deri në zgjedhje. Milan Bandić kishte dy deputete – Jellena Paviçeviq Vukiçeviq dhe Ollivera Majiq. Partia e Punës dhe Solidaritetit konfirmoi se Paviçiq Vukiçeviq do të marrë funksionin deri në zgjedhjet lokale.

Paviçiq Vukiçeviq ka qenë një bashkëpunëtor i ngushtë i Bandiq-it që nga fillimi i karrierës së tij politike.

Lindur: 2 shtator 1975, Zagreb

Arsimi:

 • 2012 – 2018 Doktor i Shkencave në fushën e shkencave shoqërore, fushën e pedagogjisë. Moduli i doktoratës pasuniversitare në Teorinë e Kurrikulës, Fakulteti i Shkencave Humane dhe Sociale, Universiteti i Zagrebit, Departamenti i Pedagogjisë
 • 1994 – 2000 prof. i Letërsisë Krahasuese dhe Gjuhës dhe Letërsisë Kroate, Fakulteti i Shkencave Humane dhe Sociale, Universiteti i Zagrebit, Departamenti i Letërsisë Krahasuese dhe Departamenti i Studimeve Kroate

Puna dhe përvoja politike:

 • 2019 – Anëtar i delegacionit kroat në Komitetin Evropian të Rajoneve në Parlamentin Evropian
 • 2018 – Bashkëpunëtor i Fakultetit të Kineziologjisë, Universiteti i Zagrebit në kurset Pedagogji dhe Didaktikë
 • 2017 – Anëtar i Këshillit të Universitetit të Zagrebit
 • 2017 – 2018 Anëtar i Bordit të Shoqërisë Pedagogjike Kroate
 • 2015 – Nënkryetari i Klubit të Patinimit të Sinkronizuar të Flokeve të Dëborës në Zagreb
 • 2014 – 2018 Bashkëpunëtor i Departamentit të Pedagogjisë, Fakulteti Filozofik, Universiteti i Zagrebit në kurset Teoria e Kurrikulës, Menaxhimi i Shkollës dhe Klasës dhe Politika e Edukimit
 • 2013 – 2017 anëtar i delegacionit kroat në Komitetin Evropian të Rajoneve në Parlamentin Evropian
 • anëtar i komisionit SEDEC (politika sociale, arsimi, punësimi, kërkimi dhe kultura)
 • 2013 – 2017 Përfaqësuesi i Qytetit dhe Nënkryetari i Asamblesë së Qytetit të Qytetit të Zagrebit
 • Presidenti i Klubit të Grupit të Votuesve të Milan Bandić dhe Presidenti i Klubit të Grupit të Votuesve të Milan Bandić, HSS, SMSH dhe Lista e Gjelbër
 • Nënkryetari i Partisë Bandić Milan 365 – Partia e Punës dhe Solidaritetit, Presidenti i Partisë
 • 2013 – 2017. Anëtar i Bordit Drejtues të Shkollës së Biznesit në Zagreb
 • 2010 – 2014 Nënkryetar i Shoqatës Letrare dhe Pedagogjike Kroate
 • 2009 – 2013 Nënkryetari i Bashkisë
 • 2009 – 2013 Anëtar i Këshillit të Universitetit të Zagrebit
 • 2008 – 2009 Shef i Zyrës së Qytetit për Arsim, Kulturë dhe Sport
 • 2005 – 2008 Përfaqësuesi i Qytetit në Asamblenë e Qytetit të Qytetit të Zagrebit
 • 2003 – 2007 Anëtar i Parlamentit Kroat, anëtar i Komisionit për Shkencë, Edukim dhe Kulturë
 • 2001 – 2005 Përfaqësues i Qytetit në Asamblenë e Qytetit të Qytetit të Zagrebit
 • 2000 – 2003 Sekretari i Organizatës së Qytetit të SDP të Zagrebit
 • 4 qershor 2017 në zgjedhjet e drejtpërdrejta (raundi i dytë) si zëvendëskandidati i partisë Bandić Milan 365 – Partia e Punës dhe Solidaritetit zgjidhet nënkryetar i Bashkisë së Qytetit të Zagrebit.