Bota

Japonia, si Trump – kritikohet për murin e ndërtuar

Pas katastrofës së vitit 2011, qeveria japoneze vendosi të ndërtojë mure të lartë për tu mbrojtur nga cunami.

Muret janë 12 metra të lartë dhe supozohet të mbajnë dallgët.

Por muret kanë ngjallur një debat të ashpër për ndikimin negative që kanë në turizëm, natyrë dhe në jetën e banorëve.

Qeveria japoneze ka shpenzuar rreth 12 miliardë dollarë për murin.