Rajoni

Ja kush do ta ruaj rendin në objektet shëndetësore

Ushtria do të ruajë rendin në objektet shëndetësore, atje ku do të kërkoj Ministria e Shëndetësisë së Maqedonisë së Veriut, ose nga strukturat e tjera strategjike në fushën e shëndetësisë, ose depo të caktuara ku do të ketë pajisje shëndetësore, tha u.d. i Shtabi për Menaxhim me Kriza drejtori, Stojançe Angellov.

Ai theksoi se anëtarët e ushtrisë nuk do të jenë të armatosur dhe se ata do të ndihmojnë qytetarët të shmangin turmat e panevojshme ose kaosin. “Ministria e Brendshme duhet të përcaktojë nëse, sa dhe çfarë lloj sigurie do të marrë Ministria e Shëndetësisë. Shërbimet e Ministrisë së Brendshme do të përcaktojnë në cilën institucion sa pikë do të sigurohen, nëse dhe cilat pika do të sigurohen vetëm në ndërrimin e parë, por shumica e tyre duhet të mbulohen 24 orë sepse shumica e tyre janë vendet ku mjekohen pacientët me COVID. Pasi të përcaktohet numri i pikave që do të sigurohen, numri i oficerëve të policisë që do të mbulojnë ato pika duhet gjithashtu të përcaktohet”, tha Angelov.