Ja kë do sulmonte Rusia para Ukrainës

Rusia po përgatitej të sulmonte Japoninë në verën e vitit 2021, muaj përpara se presidenti rus, Vladimir Putin të niste një pushtim të plotë të Ukrainës, zbulon një email që përmban një letër nga një sinjalizues në Shërbimin Federal të Sigurisë të Rusisë (FSB), të ndarë me Newsweek.

Emaili, i datës 17 mars, iu dërgua nga agjenti, i quajtur Era e Ndryshimit, Vladimir Osechkin, një aktivist rus i të drejtave të njeriut që drejton faqen e internetit kundër korrupsionit Gulagu.net, dhe tani është në mërgim në Francë.

Agjenti i FSB-së i shkruan mesazhe të rregullta Osechkin, duke zbuluar zemërimin dhe pakënaqësinë brenda shërbimit për luftën që filloi kur Putini pushtoi Ukrainën fqinje më 24 shkurt.

Igor Sushko, drejtori ekzekutiv i Wind of Change Research Group, një organizatë jofitimprurëse me bazë në Uashington, ka përkthyer korrespondencën nga rusishtja në anglisht që nga fillimi i saj më 4 mars. Ai i ka shpërndarë të gjitha emailet e plota në Newsweek duke përfshirë përmbledhjen e 17 marsit.

Go to TOP