BotaLAJMETTema e Ditës

Izraeli ka në plan të heqë të gjitha masat epidemiologjike në Prill

Kryeministri izraelit Benjamin Netanyahu është optimist se ai do të heqë të gjitha masat kundër llojit të ri të koronavirusit në prill dhe se vendi do të kthehet në normalitet.

Duke deklaruar se më shumë se një milion njerëz mbi 16 vjeç në vend nuk janë vaksinuar kundër koronavirusit, Netanyahu tha se njerëzit në të gjithë botën janë duke pritur për vaksina, megjithatë, në Izrael, vaksinat po presin për njerëzit.

“Ne duhet ta ndryshojmë atë,” tha Netanyahu.

Duke konfirmuar raportet se Izraeli po dërgon vaksina në vende të tjera, Netanyahu tha se në atë mënyrë ata nuk e vënë në dyshim vaksinimin e ndonjë qytetari izraelit.

Duke deklaruar se qëllimi i tyre është të përfundojnë vaksinimin e të gjithë njerëzve mbi 16 vjeç në Izrael në fund të Marsit, Netanyahu tha se ata planifikojnë të kthejnë vendin në normalitet në Prill.

Media lokale raportoi se administrata e Tel Avivit planifikon të dërgojë një vaksinë kundër COVID-19 në më shumë se 15 vende, duke përfshirë Palestinën, Italinë, Republikën Çeke dhe Hungarinë.

Sipas Ministrisë së Shëndetësisë, doza e parë e vaksinës në Izrael, e cila ka afërsisht 9.3 milion banorë, u mor nga 4,537,244 njerëz, dhe doza e dytë nga 3,146,509.

Vendi ka vrarë 5,648 njerëz si rezultat i virusit dhe numri i përgjithshëm i rasteve ka tejkaluar 761,000.

Shfaq më shumë