SRB-BIH

IZJAVE DVEJU PARTIJA KOJE TREBA DA FORMIRAJU VLADU ČUDNE

Vršilac dužnosti premijera Kosova Ramuš Haradinaj nazvao je izjave dveju partija koje pretenduju da formiraju vladu čudnim.

Prema njegovim rečima, DSK i PS ne bi trebalo da zloupotrebljavaju situaciju na Kosovu, a u slučaju da se ne postigne dogovor o vladajućoj koaliciji, nemogućnost formiranja institucija trebalo bi da se naplati.

On je izneo komentar na izjavu lidera Pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija da bi Kosovo moglo da izađe na izbore ako sporazum sa DSK doživi neuspeh.

“Mislim da treba biti pažljiv da se ne zloupotrebi situacija u zemlji. Kosovo je pohvaljeno zbog izbora koje je održalo. Dobro je izgraditi institucije. Takav no što čujemo od potencijalnih partnera buduće vlade, mi izgleda čudan. Ja sam dva puta formirao vladu 2004. i 2017. godine, morao sam da budem veoma pažljiv da prilagodim partije, partnere, političke partije. Mislim da svako ko je zvanični mandatar mora biti oprezan jer im se naplaćuje zbog nemogućnosti stvaranja institucija. Dakle, ne možete izbeći kaznu naroda ako vam je data prilika da formirate institucije a vi ih ne formirate”, rekao je Haradinaj.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.