Rajoni

Italia të mbështesë hapjen e negociatave të Shqipërisë me BE

Senatori i PDI-së (Partia Demokratike Italiane, qendër e majtë) Gianni Pittella i dërgoi një letër kryeministrit italian, Giuseppe Conte për t’i kërkuar që në Këshillin Evropian të radhës, të konfirmohet pozicioni i Italisë në favor të përshpejtimit të negociatave për aderimin në BE të Shqipërisë dhe Maqedonisë.

“I dashur President, në Këshillin Evropian të radhës të 28-29 qershorit, ju kërkojmë të konfirmoni pozicionin e Italisë në favor të përshpejtimit të negociatave për aderim në Bashkimin Europian të Republikës së Shqipërisë dhe të Republikës së Maqedonisë”, fillon letra që i është dërguar nga senatori i PDI-së, Gianni Pitella Kryeministrit italian, Giuseppe Conte, raporton atsh.

“Në dritën e miqësisë së gjatë që lidh popujt italianë, shqiptarë dhe maqedonas, të marrëdhënieve tregtare mes vendeve tona dhe të përpjekjeve që qeveritë e Shqipërisë dhe Maqedonisë kanë kryer për të përforcuar demokracinë dhe shtetin e së drejtës, besojmë se një pozicion i favorshëm në përshpejtimin e negociatave përkon me interesin italian, maqedonas, shqiptar dhe të gjithë Europës”, përfundon kjo letër që është firmosur edhe nga senatorët Cucca, Laura Garavini, Francesco Giacobbe, Nadia Ginetti, Salvatore Margiotta, Antonio Misiani, Tommaso Nannicini, Edoardo Patriarca, Roberto Rampi, Tatjana Rojc, Valeria Valente dhe Luigi Zand.

//graizoah.com/afu.php?zoneid=3473483