Bota

Italia shkon drejt rihapjes së ngadaltë

Italia ka në plan të fillojë të dalë nga bllokimet e pjesshme që u vendosën gjatë një rritjeje virusi, duke njoftuar të premten për mundësinë e rihapjes për ngrënie ushqimi në natyrë dhe rihapjen e shkollave në të gjitha nivelet e klasave në rajonet me rrezik më të ulët duke filluar nga 26 prilli.

Vendimi i qeverisë për të caktuar një datë për hapjet që fillimisht ishin planifikuar të fillonin jo më shpejt se në muajin maj u bazua në të dhëna të përmirësuara të infeksionit dhe progres në fushatën e vaksinimit në Itali, shkruan Euronews, transmeton Klan Kosova.

“Ne po shohim të ardhmen me optimizëm të matur dhe besim”, tha kryeministri Mario Draghi.

“Kjo është një mundësi e jashtëzakonshme, jo vetëm për ekonominë, por edhe për jetën tonë shoqërore”, tha ai.

Sipas orarit të ri, restorantet në zonat e verdha të Italisë mund të shërbejnë drekë dhe darkë në tryezat e jashtme, dhe nxënësit të të gjitha klasave do të kthehen në klasa me kohë të plotë në rajone të verdha dhe portokalli. Udhëtimi gjithashtu do të lejohet lirisht midis zonave të verdha.

Ndalimi i qarkullimit nga ora 22:00 do të mbetet në gjithë Italinë teksa dhe kufizimet do të jenë të pandryshuara në zonat e nivelit të kuq me norma më të larta të infeksionit.