Bota

Italia hap kufijtë me 3 qershor

Kryeministri i Italisë, Giuseppe Conte ka zbardhur detajet të dekretit të fundit me masa urgjente në përballimin e pandemisë Covid-19.

Prej datës 3 qershor Italia hap kufijtë e lejon lëvizjet me vendet e tjera e që mund të limitohen vetëm nga vendime shtetërore e marrëdhënie mes vendeve në varësi të riskut epidemik e në përputhje me kufizimet e rregulloreve të vendosura nga Bashkimi Evropiane e nga detyrimet ndërkombëtare.

Nuk do të ketë asnjë limit në hyrje daljet nga Italia si në kufij tokësor ajror e detar

1 – Me vendet anëtare të BE’së

2 – Me vendet e zonës Schengen

3 – Me Britaninë e Madhe dhe Irlandën e Veriut

4 – Me Andorrën dhe Principatën e Monakos

5 – Me Republika e San Marins dhe Vatikanin