Gjeopolitikë

Ish shefi i CIA-s: Bota drejtohet nga shërbimet sekrete ruse!

Bota nuk drejtohet nga masonët ose Hebrenjtë, por nga shërbimet sekrete ruse – pohojnë njerëz të ndryshëm në Perëndim, përfshirë ish-drejtorin e CIA, EU  në librin e tij mbi “luftën e fshehtë midis Kremlinit dhe Amerikës”, shkruan Kosova.info

Woolsey pretendon se BRSS ishte e përfshirë në vrasjen e Presidentit të ShBA John F. Kennedy më 22 nëntor 1963.

Ai paraqiti supozimin se urdhri për atë vrasje ishte lëshuar nga udhëheqësi sovjetik i atëhershëm Nikita Hrushovi. Më saktësisht: se Hrushovi mund të kishte urdhëruar personalisht Lee Harvey Oswald ta bënte këtë. “

Sipas Woolsey, Hrushovi – pasi dha urdhërin – gjoja ndryshoi mendje, por fanatiku komunist Osvald” e bëri punën “vetë. Në koordinim me agjentin kryesor të KGB-së në Meksikë dhe shefin e departamentit të 13-të të KGB-së, i cili ishte përgjegjës për “vrasjet jashtë vendit” – me një “Kostin tjetër”.

Woolsey gjithashtu pretendon se Oswald “u dorëzoi sovjetikëve diçka kaq të rëndësishme sa u mundësoi atyre të rrëzonin avionin e vëzhgimit  Gary Poëers U-2”.

“Indikacione të drejtpërdrejta” se Kennedy u vra me urdhër të Moskës, sipas Woolsey, gjoja gjenden në 26 vëllime të raportit të Komisionit të Warren, i cili zhvilloi hetimin zyrtar mbi atentatin.

Sidoqoftë, ai komision e quajti Osëald një “vrasës të vetëm”.

Si një ish agjentë i vërtetë, Woolsey ka një shpjegim për këtë: shumë të dhëna në raportin e Komisionit të Warren janë “të koduara”!

Bashkë-autori i Woolsey, Jon Mihaj Pacepa, pajtohet me këtë.

Ishin bashkautor të librit “Operacioni Dragoi: Lufta e Fshehtë midis Kremlinit dhe Amerikës”, nga burimet e së cilës publikon Neë York Post.

Woolsey është 79 vjeç, por është ende në bordin e Freedom House, nga ku vazhdon të pështyjë  Rusinë.

Woolsey ishte drejtori i CIA-s nën Bill Clinton, për pak më pak se dy vjet. Ai u detyrua të japë dorëheqjen pas arrestimit të Aldrich Ames – dhe më kurrë nuk ishte në shërbimin civil. Por për këtë arsye është anëtar i Komitetit Amerikan për Paqe në Çeçeni.

 Bashkë-autori i tij Jon Mihaj Pacepa u nda nga jeta një javë më parë nga corona virusi  në moshën 92 vjeç.

Ai iku nga Rumania në Shtetet e Bashkuara në 1978 (më saktësisht, ai kërkoi azil në ambasadën Amerikane në Gjermani, në Bon). Në gradën e gjeneral-lejtnant dhe si nënkryetar i Shërbimit të Inteligjencës së Jashtme Rumune. Me këtë, ai hyri në histori si oficeri më i lartë i inteligjencës në vendet e Bllokut Lindor, të cilët ikën në Perëndim.

Pacepa ishte përgjegjës për inteligjencën shkencore dhe teknike, por ai gjithashtu kryente detyra delikate për familjen Çaushesku. Për shembull, ai zhvilloi negociata të fshehta me bankat perëndimore për hua për Rumaninë, organizoi një vizitë në De Gaulle në Bukuresht dhe të ngjashme.

Pacepa pretendoi se KGB shpiku termin “populli palestinez”, se krijoi Organizatën Çlirimtare Palestineze, që shpiku terrorizmin islamik, organizoi persekutimin e sionistëve, mbështeti radikalët e majtë në Gjermani dhe Itali që vranë të majtën dhe të djathtën …

 Pacepa ishte shumë i dashur në Izrael, dhe vitet e fundit librat e tij kanë qenë të njohur në   Ukrainë. Ëoolsey dhe Pachepa janë miq të vjetër. Për shumicën e librave të Pachepa parathëniet janë shkruar nga Ëoolsey. Libri mbi “Dragoin” është i pari i tyre i zakonshëm.

Në vitin 2016, Pačepa, së bashku me avokatin amerikan dhe katolikun e zellshëm Ronald Rihlak, shkroi librin “Dezinformimi. Strategjia e fshehtë e pushtetit absolut “(me parathënien e Vulsit).

Thelbi i këtij libri është: dikur KGB-ja e BRSS, dhe tani pasardhësi i tij – shërbimet speciale ruse – fshehurazi kontrollojnë gjithë njerëzimin me përhapjen e dezinformimit të shkathët dhe manipulimin e mendjeve të lehta në perëndim. 

Nuk janë pak   gati 600 faqe teori konspirative koherente: Sovjetikët e këqij, të trashëguar nga Rusët, sunduan të gjithë planetin përmes diskreditimit të Papa Piut XII dhe përdorimit të një praktike komplekse të manipulimit të opinionit publik.

Nëse ata vijnë për t’ju çuar në azil të çmendurve, si në kohën e Sekretarit Amerikan të Mbrojtjes James Forestal, i cili bërtiti atë të paharrueshmen “Rusët po vijnë, ata janë kudo!”, Referojuni librave të Woolsey, Pachepa dhe Rihalka.  

 Historia se Oswald ishte një agjent i KGB dhe se ai vrau Kennedy me urdhër nga Moska, Pacepa ka filluar që nga mesi i viteve 1980. Vetëm disa detaje kanë ndryshuar.

Ajo që është e re, për shembull, është se Hrushovi personalisht i dha një urdhër Osvaldit me shtesën që KGB ndryshoi urdhërin sepse “KGB dhe udhëheqësit e vendit e kuptuan që Hrushovi shkatërron reputacionin e vendit dhe krijon parakushte për luftë bërthamore.” Por  Oswald thuhet se tashmë kishte dalë nga hallkat e zinxhirit …

Teoritë Woolsey, Pacepa dhe Rihlake janë një rast i tillë klinik i teorisë së konspiracionit, kështu që vetëm njerëzit që janë po aq të interesuar për të mund t’u besojnë atyre. Nuk ka asnjë copë provë në tekstet e tyre.

Pachepa pretendoi disa vjet më parë që Yevgeny Primakov personalisht hoqi të gjitha armët e shkatërrim në masë nga Iraku dhe Libia sepse amerikanët asgjë nuk gjetën atje. 

Në një atmosferë ku jetojnë spiunët  dhe të arratisurit, fillon shpejt kërkimi për vrasësit nën shtratin e tij. Dhe nuk është larg as nga jashtë tokësorët.

Vetëm, Woolsey është një diplomat karriere. Përpara se Klinton ta emërojë atë në krye të CIA-s për ndonjë arsye, ai punoi si ekspert në bisedimet e Gjenevës për zvogëlimin e armëve strategjike. Ai ishte gjithashtu në krye të delegacionit amerikan për kufizimin e forcave konvencionale dhe armëve në Evropë.

Në thelb, BRSS ka negociuar për vite me radhë për gjërat më të rëndësishme për stabilitetin e botës me një person që pothuajse beson te demonët?

 Ai pa dyshim beson në demonët rusë. Ndërsa të tjerët u fshehën diku afër. /Kosova.info/