SRB-BIH

Isa Mustafa kritizira Haradinajevu što se nije koordinirala s Hotijem zbog imenovanja konzula

Predsjednik Demokratske lige Kosova, Isa Mustafa zatražio je koordinaciju Ministarstva vanjskih poslova s ​​premijerom Avdullahom Hotijem za imenovanje konzula.
Mustafa je za list Objektiv rekao da se MIP nije koordinirao s premijerom Hotijem čak ni kada je za konzula u Frankfurtu imenovao bivšeg savjetnika Kadrija Veselija, Gazmenda Krasniqija.

“Kaže se da ovo nije jedini slučaj. Diplomata me obavijestio da je ista stvar urađena i u konzulatu u Frankfurtu, što govori o nedostatku koordinacije između MIP-a i Vlade u donošenju odluka. Ovu praksu treba ukloniti i ispraviti. “Ni ja ne bih smio propustiti davanje odgovornosti”, rekao je Mustafa.

Bivši predsjednik Thaçi, prije nego što je dao ostavku, odredio je Gazmenda Krasniqija, generalnog konzula u Frankfurtu. Krasniqi je radio kao šef protokola u kabinetu bivšeg predsjednika parlamenta Kadrija Veselija (PDK), čija je stranka sada u opoziciji.

Ured predsjedništva u priopćenju za javnost najavio je pregled dokumentacije kako bi se utvrdilo jesu li poštovane pravne procedure, ali još uvijek nema odluke o ovom slučaju.