SHËNDETËSIA

Infektologu Sadiku: Po hyjmë në një periudhë që favorizon përhapjen e COVID-19

Kosova ditëve të fundit ka shënuar rënie të numrit të rasteve të reja me koronavirus.

E derisa kjo ka ndikuar që qeveria të lirojë masat për luftimin e përhapjes së kësaj sëmundjeje të rrezikshme, infektologët thonë se rënia e rasteve të reja nuk guxon të krijojë kënaqësi dhe sjellje të papërgjegjshme.

Infektologu Izet Sadiku thotë se tani po hyjmë në një periudhë që e favorizon përhapjen e koronavirusit për shkak të gripit sezonal.

“Për këtë arsye duhet një angazhim i të gjithëve, i qytetarëve dhe i institucioneve me qëllim që të mbajmë numrin e vogël të rasteve dhe kështu bashkërisht të shpëtojmë jetë. Në këtë ballafaqim, rolin primar duhet ta mbajnë profesionistët shëndetësorë e në asnjë mënyrë nuk duhet politikanët të dalim para profesionistëve shëndetësorë”, ka shkruar ai në Facebook.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.