Kosova

Hoxhaj: Pas të premtes synojmë t’i bashkohemi NATO-s dhe ushtrive të botës

Zëvendëskryeministri i Kosovës, Enver Hoxhaj po qëndron në Tiranë ku po merr pjesë në konferencën e Institutit Shqiptar për Studime Ndërkombëtare dhe Hanns Seidel Foundation “Rimendimi i politikës së jashtme të Shqipërisë dhe Rajoni”.

Hoxhaj ka thënë se sfidat historike në Ballkan ende nuk kanë përfunduar dhe duhet angazhim i përgjegjshëm i të gjithëve në rajon për ta bërë të mundur këtë gjë, transmeton Koha.net.

Sipas tij, Kosova ka një vullnet për ta përmbyllur dialogun me Serbinë vitin e ardhshëm, por edhe roli i vendeve fqinje, veçmas Shqipërisë është i rëndësishëm.

“Kemi një situatë të paqartë me Serbinë. Dy dekada më vonë, nuk kemi luftë por nuk kemi as paqe megjithëse Kosova e ka të qartë rrugën përpara për ta mbyllur shtendërtimin. Ne nuk jemi për status quo por jo as me çdo kusht për të arritur një marrëveshje të keqe ose një marrëveshje që nuk mund të zbatohet. Mendoj që edhe Shqipëria nuk duhet të jetë pa rol, sikurse edhe ne kemi ftuar të gjitha shtetet mike për të përkrahur përmbylljen e dialogut në mënyrë që shtetet tona të lëvizin përpara në rrugën e integrimeve evropiane” ka thënë Hoxhaj.

Zëvendëskryeministri i Kosovës ka folur edhe për reagimet e ditëve të fundit të zyrtarëve serbë lidhur me transformimin e FSK-së në Forcat e Armatosura këtë të premte.

Ai u është përgjigjur duke thënë se është e drejtë e një shteti për të pasur forca mbrojtëse megjithëse Kosova është orientuar nga perëndimi për të ngritur një trupë shumëetnike dhe që mision ka paqe ndërtimin.

“Frikë nuk ka për FSK-në. Frikë duhet të ketë për Serbinë dhe ushtrinë e saj për shkak të së kaluarës së afërt. Ne, pas të premtes synojmë t’i bashkohemi NATO-së dhe ushtrive të botës për të përkrahur shoqëritë në nevojë” ka thënë Hoxhaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.