SRB-BIH-HR

Hotijev savjetnik se usprotivio zatvaranju džamija u Kurti-jevoj vladi

U vrijeme kada je Kurti-jeva vlada donosila odluku o prekidu vjerskih obreda s vjernicima u Crkvama i Džamijama bilo je različitih reakcija, ali na kraju je to imalo pozitivne efekte, sprečavanje širenja koronavirusa, takvo nešto podržali su vjerski čelnici, zbog situacije u kojoj se naša država nalazila sa COVID-19, piše kosova.info.

Zamjenik predsjednice stranke Dude Balje, sada savetnik premijera Avdullaha Hotija, Almir Veliji, suportstavio se protiv ove odluke, on je na društvenim medijima napisao da ću „izaći da se moli u znak protesta, i otvori džamije“. .

Ali danas kada je vlada Hotija donijela odluku da prekine vjerske obrede uz sudjelovanje vjernika u Crkvi i džamiji, Almir Veliji ćuti, nemamo informacije da li je to unaprijed savjetovan, prije donošenja tih odluka premijer i njegov savjetnik g. Almir Veliji, od gosp. Veliji u vreme vlade Kurti, rekao je da će protestirati protiv ove odluke, hoće li protestirati čak i sada g. Veliji, ili će poštovati odluku svog šefa i vlade Kosova.

I ranije je imao skandale koje je objavljivao na društvenim mrežama u vezi s pandemijom COVID-19, Veliji je izjavio da nema coronavirusa, ali velika je laž, napisao je na Facebooku da se događa nešto drugo, nema koronavirusa.

No, tu se ništa ne završava, prije nekoliko dana Veliji je prokomentarisao profil svoje predsjednice Dude Balje gdje je vrijeđao i ironizirao sa PSHDK-om koji je nazvao “Katolička Partija” gdje je bilo puno reakcija na to i reagovao je i PSHDK, gdje se sutra očekuje konferencija za novinare u vezi sa skandaloznom izjavom g. Veliji, koji savjetuje i g. Hoti, PSHDK je nakon ovih skandaloznih komentara Velijija tražio od premijera Hotija da preduzme mere protiv ovih izjava svog savetnika, a predsednica SDU Duda Balje i dalje drži Velijiev komentar na svom Facebook profilu, ona ne samo da ga nije izbrisala, nije se čak ni izvinila.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.