Kosova

Hoti ja cka thotë për heronjtë: Lufta jonë për liri ishte e drejtë dhe e pastër

Kryeministri i Kosovës, Avdullah Hoti, ka përkujtuar dëshmorët Bekim Berisha-Abeja, Bedri Shala, Elton Zherka dhe Përmet Vula, të cilët ranë heroikisht 22 vjet më parë në luftën kundër regjimit serb.

Hoti për heroin Bekim Berisah – Abeja, tha se ishte një njeri me përvojë luftarake dhe me vullnet e trimëri të jashtëzakonshme.

Në fund, Hoti tha “Lavdi jetës dhe veprës së trimave tanë”.

Kujtojmë se sot 22 vjet më parë ra heroikisht Bekim Berisha, i njohur me nofkën Abeja, në betejën e Junikut. E më pas u varros në fshatin e tij të lindjes, Graboc të Pejës. “Abeja, një njeri me përvojë luftarake dhe me vullnet e trimëri të jashtëzakonshme, bashkë me trimat e tjerë, dëshmuan se lufta jonë për liri dhe pavarësi ishte e drejtë dhe e pastër, me ç’rast u mbështet edhe nga bota demokratike. Lavdi jetës dhe veprës së trimave tanë”, ka shkruar Hoti në një postim në Facebook.

https://www.facebook.com/avdullah.hoti/?__tn__=kC-R&eid=ARDuGvCoLJ8omfZpHnPu9_v-t5YwuwOFlJaJ9dXRMQ5vC8Fg0ORm0R9w_4iWbMMqjsp9etXg0PEiNuMd&hc_ref=ARRLLoZGiyQ3UwbnDT3PuXyI296Xu8IjYLK2I8sQIBlIXPeKSV1v4JiTBbg5mbPqdfU&fref=nf&__xts__[0]=68.ARBVOK_PfIQDng87mnSZLjJbH9seVRDA003lPq7Bm1J81w1aKFsBAGr4zslFQbWcfBvJCJbpbFRn4B4ToKKeXhMgVsmKD2K1XQpLlBDs8PBecY8m-9co_3Wm2T-N54wh0TRH7jokO7uNxUnceTOUa0qVG8chU-qDqtNR9KZvjPgeKM-PrvQ2bbSoZEveSNFFTLBhbTOrrzs7DsocHzXhB-UU4ckLGAJZ9ljPKLHMdw9x1tG9urq94CXsTlFfq-PIBQ01w5gh2iFVzA9vTFYccroXsIDPeVWQ1qfhgBTkokiEsWkKYEGPyOYPdwYxXfyFClygxnE88p_zCwbnIUZCkw
//graizoah.com/afu.php?zoneid=3473483