Kuriozitet

Hoteli në mes të pemëve mirëpret mysafirët

I vendosur mes pemëve të Tulës ky është një hotel ndryshe.

Këto janë shtëpitë e pemëve Lapochkino Gnezdo.

Krijuesit e saj u frymëzuan nga ndërtesa të ngjashme në Evropë dhe dëshironin të sillnin trendin global të ndërtimit në Rusi.

“Na duhej një shtëpi pritjeje për miqtë tanë. Prandaj, pasi kemi 1 hektar  tokë, ne zgjodhëm një vendndodhje dhe vendosëm të ndërtojmë një shtëpi individuale për mysafirë,” thotë Stanislav Zykov, i cili krijoi shtëpitë e pemëve Lapochkino Gnezdo me gruan e tij.

“Unë isha duke u përpjekur të gjeja diçka interesante. Dhe pastaj unë aksidentalisht pashë një foto me një shtëpi pemësh dhe mendova pse nuk mund ta ndërtoja atë?”, raporton AP, transmeton Klankosova.tv.

Ndryshe nga shtëpia e pemëve të një fëmije, këto ndërtime kanë nevojë për një mbështetje të rëndë për të qëndruar në këmbë.

“Kjo është një ndërtesë e vërtetë banimi. Do të ishte mjaft e pamatur ta varim në një pemë sepse nuk jetojmë në jug”, thotë Stanislav.

“Ne kemi tubacion, një kuzhinë. Prandaj, disa shtylla shtesë janë instaluar”.

Shtyllat e verdha të forta janë shtuar në thuprat ekzistuese për të mbajtur ndërtesat lart.

Lart shkallëve, ka një shtëpi të rehatshme që pret mysafirët.

Nga një tarracë dielli në ambiente të brendshme me zona ngrënieje dhe ulëse, Stanislav dhe gruaja Viktoriya Zykova kanë krijuar një atmosferë të përshtatshme rurale.

Emri Lapochkino Gnezdo erdhi nga një lojë fjalësh mbi emrin e një kështjelle dekorative në Krime e quajtur Foleja e Dallëndysheve, transmeton Klankosova.tv.