SRB-BIH

Hodžaj i Hamza u Kosovo Polju: Plan oporavka da proizvođači iz Preševske doline budu oslobođeni carine!

Aktuelni predsedavajući PDK, istovremeno kandidat za premijera ovog subjekta, Enver Hodžaj, u pratnji zamenika predsednika PDK posetili su danas neka preduzeća u opštini Kosovo Polje, čiji su vlasnici iz doline Preševa.
Hodžaj je tokom posete malim i srednjim preduzećima “M&A Carpet“, “Metal Tech” i “Kiki & Lighting” ponovio da će se kroz plan PDK-a za ekonomski oporavak obezbediti fiskalni kapaciteti za razvoj poslovanja, posebno za proizvođače iz Preševo, Medveđa i Bujanovci, koji žele da izvoze na Kosovo.

“Uz naš najbolji program oporavka, proizvođači iz Preševa, Medveđe i Bujanovca biće priznati privilegovani status u Republici Kosovo gde će imati koristi od oslobađanja od carine. Naš program takođe pojednostavljuje procedure za izvoz robe na Kosovo. “Ovim planom će svim stanovnicima doline biti omogućeno jednako zapošljavanje sa građanima Kosova u institucijama,” rekao je.

Dalje, Hodžaj je rekao da će prioritet njegove vlade biti ekonomski rast kroz podršku privatnom sektoru.

“Na ovim izborima postoje dvije alternative, jedna alternativa je otvaranje novih radnih mjesta kroz privatni sektor, povećanje ekonomije, povećanje dobrobiti građana i druga alternativa koju podržava VV koja je alternativa prošlosti. Zbog toga smo razgovarali sa arhitektom o svim zahtevima, predlozima i nedoumicama koje imaju, kako bismo dalje poboljšali podršku kosovske vlade za takve poslove “, naglasio je Hodžaj. /kosova.info/