SRB-BIH-HR

Hoće li se Besa Shahini pridružiti PDK, evo šta kaže?

Ministarka za obrazovanja u Republici Albaniji, Besa Šahini, se ne pridružuje se PDK-u. To je za Express potvrđeno iz ministarstva.
„Naglašavamo da u njima nema ništa stvarno. “Kao što je to obično slučaj sa zlonamjernim haosom i lažnim vijestima koje trenutno preovlađuju u medijima, dotične vijesti su u potpunosti neistinite.”

Takođe, spekulacije o mogućem prelasku u PDK odbacio je vršilac dužnosti ministra vanjskih poslova Albanije, Gent Cakaj.

“Cakaj je vršilac dužnosti ministra za Europu i vanjske poslove Albanije i sekretar Socijalističke partije Albanije. Sav njegov rad usmjeren je na najuspješnije realiziranje zadatih zadataka i prije svega ovog mandata. Svaki posao koji je obavljao do danas ide prema njegovom mandatu. To treba naglasiti. Žao mi je, ali sve ostalo je spekulacija u političke svrhe “, rekao je ured za medije Ministarstva vanjskih poslova Albanije.

Glasine o dvoje ministara u vladi Rame u Albaniji da su novi članovi PDK-a iz nekoliko medijskih kuća na Kosovu.

Oba ministra preuzela su dužnost nakon što je Edi Rama osvojio drugi mandat na mjestu premijera Albanije. Bilo je iznenađenje kada je izabrao dva Kosovara za ministre.