SRB-BIH

Hilari Klinton iznijela jezive tvrdnje o Donaldu Trampu i Vladimiru Putinu

Hilari Klinton u ponedjeljak je iznijela teoriju da je odlazeći predsjednik SAD-a Donald Tramp (Trump) možda razgovarao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom tokom napada njegovih pristaša na Kapitol 6. januara.

Telefonski zapisi
Bivša državna sekretarica i dvostruki predsjednički kandidat razgovarala je s predsjednicom Zastupničkog doma SAD-a Nensi (Nancy) Pelosi u njenom podcastu u kojem je optužila Trampa da ima “druge programe” koji će biti ukorijenjeni u istrazi o nemirima, piše Washington times.

  • Nadam se da ćemo, historijski gledano, saznati kome se pripisuje, ko povlači konce. Voljela bih da vidim njegove telefonske zapise da vidim je li razgovarao s Putinom onog dana kada su pobunjenici napali Kapitol. Ali sada znamo da ne samo on, već i njegovi pomagači, saučesnici i članovi njegovog „kulta“ isto tako ne poštuju demokratiju – rekla je Klinton.

Klinton je još jednom iskazala bojazan da su na djelu zakulisne igre i da je potrebno oformiti komisiju, poput one koja je istraživala terorističke napade 11. septembra, kako bi se ovo do kraja istražilo.

Osnivanje komisije

  • Ne znam šta Putin ima s Trampom politički, finansijski ili lično, ali ono što se dogodilo prošle sedmice bio je Putinov dar. Jer Putin želi da potkopa demokratiju u našoj zemlji i širom svijeta, a ti ljudi, možda i ne znajući, jesu Putinove marionete. Oni su radili Putinov posao kad su to radili na poticanje pobune legitimno izabranog predsjednika Sjedinjenih Država – naglasila je Klinton.

Pelosi se složila sa Klinton, rekavši da u Kongresu već postoji snažna podrška za ideju o osnivanju komisije koja bi istražila događaje od 6. januara.