Bota

Hetimi për zjarret apokaliptikë në Australi fillon nën hijen e koronavirusit

A mund të besohet se zjarre shkatërruese e përvëluan Australinë vetëm disa muaj më parë?

Hetimi i komisionit mbretëror të kombit për “verën e zezë” ka filluar sot, me ekspertë të klimës dhe motit, të parët që do të dëshmojnë.

Siç kemi raportuar, zonat e goditura nga zjarri janë ende duke luftuar për t’u rikuperuar dhe komisioni tha se efektet në vazhdimësi të zjarreve janë “po bëhen më të komplikuara” nga koronavirusi.

Ekspertët kanë parashikuar tashmë që katastrofa natyrore do të shënohet si rekordi më i dëmshëm për Australisë.

Të paktën 34 njerëz vdiqën, 2.800 shtëpi u shkatërruan dhe 18.6 milion hektarë tokë, sa madhësia e Anglisë dhe Skocisë, u shkrumbuan.