OPINION

Heparina, do ta ulte numrin e vdekjeve tek të sëmurët me COVID-19?

Pacieni 82 vjeqar që ishte me thrombozë venoze, Bronchopnumoni bilaterale( pezmetim i dy mushkërive) por edhe me sëmundje të tjera shoqruese ,filloi trajtimin me Heparin nga fillimi i infeksionit me Covid 19.

Shkruan: Elmi Olluri

Heparina i,u ordinuar për shkak të thrombozëz venoze, por i dyshuar edhe me Covid19 , por që nuk ishte i verefikuar me test, i cili u vertetuar mandej me testin pozitiv me Covid19.
Trajtimi me Heparin filloi për shkak të thrombozës periferike( që ka mundur të jet si pasoj e infeksionit me Covid19)

Ordinimi u be 80-90 ui ./ kg . Peshë trupore.( 32000 ui për 24 orë çdo ditë 2 javë por ende vazhdon)
Heparina u shoqru edhe me vitamin C 3×1.0 në ditë, Oxigjeni ishte 5-7 litra, nga antibiotikët mori Azithromycin 500 mg 1×1 6 dite.Terapia personale per semundjet tjera qe kishte me heret

Pacienti tani ka kaluar krizen dhe per pak ditë pritet te përsëritet testi për Covid19

Pse Helarina është shpëtimtare te të infektuarit me Covid 19 patën apo nuk patën sëmundje shoqëruese , për të gjitha moshat ( kjo mbetet te vertetohet në të ardhmen por e vlen që të fillohet)

…..Shumica ata që po vdesin mos të themi 100% vdesin si pasojë e mikrothombozave të mushkrive ,të cilat kur bashkon dhën emboli mushkrore e që është fatale per njeriun edhe kur ndodhë pa pasur Covid19 , që është si pasojë e sëmundje tjera.

……..Mikrothrombozat dhe komplexi Antigjen/ antikorp, shoqron mikrothrombozat dhe nekrozë të vazave ( venave dhe arterieve )të cilat përveq vazave të mushkërive godet edhe vazat e trutit, vazat e zemrës dhe vazat e veshkave, si pasojë vie deri te infartet e trurit, zemrës veshkave , periferisë etj.

…..Në fundë propozoi ekspertët që trajtojnë të sëmurët me Covid 19 të fillojn teajtimin që nga fillimi i infeksionit edhe me Heparinë 90 ui/ kg peshë trupore, ( pa përjashtuar terapin që iu është ordinuar deri më tani por jo edhe antikogulnt tjere )

……Ndersa pacientët që janë liruat nga klinika pas kalimit të infeksionit dhe testit negativ të Covid 19 , të vazhdojnë trajtimin me antikogulant oral ( xarelto ose të ngjashëm sipas protokollit për të prevenuar thrombozat .
Shtatëzënat
dhe ato me femi Clexan 04 1×1, ose heparina tjera të fraxioniat me peshë të vogël .
Krejt kjo me qëllim që të mbrohen nga thrombozat dhe infartet e organeve vitale te cilat janë të shpeshta pas infeksionit me Covid19 , në tre muajt pas kalimit të infeksionit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.