Kombëtare

Hedhet shorti për zgjedhjet në veri, këta janë numrat e partive politike

Komisioni Qendror Zgjedhor, ka bërë tërheqjen e shortit për renditjen e subjekteve politike dhe kandidatëve në fletëvotimet e zgjedhjeve të jashtëzakonshme për kryetarë në 4 komunat veriore.

PDK me numrin 61, Lëvizja Vetëvendosje 60, dhe Lista Serbe 62.

Renditja e kandidatëve në bazë të shortit:

Lëvizja Vetëvendosje numër 60

Partia demokratike e Kosovës 61

Lista Serbe 62

Kandidatët e Lëvizjes Vetëvendosje do të jenë:

Leposaviq – Fisnik Veseli

Zubin Potok – Liridona Kahrimani

Zveçan – Avdi Peci

Mitrovicë e Veriut – Erden Atiq

Kandidatët e Partisë Demokratike të Kosovës (PDK) do të jenë:

Leposaviq – Shaqir Hetemi

Zubin Potok – Hysen Mehmeti

Zveçan – Ilir Peci

Mitrovicë e veriut – Gonxhe Çaushi

Kandidatët e Listës Serbe do të jenë:

Zveçan – Vuçina Jankoviq

Leposaviq– Zoran Todiq

Mitrovicë e Veriut – Goran Rakiq

Zubin Potok – Sedjan Vuloviq.