SRB-BIH

Haradinaj, Vučić: Klinč ili …

Lider AAK-a Ramuš Haradinaj i kandidat za predsjednika na parlamentarnim izborima, reagovao je na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Haradinaj je putem objave na Facebooku napisao da dok god me Vučić smatra rizičnim na dobrom putu.

Ne bojte se, gospodine Vučić. Ne trebate biti nervozni. Kosovo samo traži ono što mu pripada. Ako vi i drugi želite izbjeći referendum o ujedinjenju Kosova s ​​Albanijom 2025. godine, postoji vrlo jednostavan način: Srbija da prizna Kosovo kao neovisnu državu“, napisao je Haradinaj.

Inače, srbijanske predsednik Aleksandar Vučić reagovao je danas nakon Haradinajeve izjave o ujedinjenju Kosova s ​​Albanijom, nazvavši Haradinaja ozbiljnim, snažnim i rizičnim političarom.

Haradinajev puni post:

Sve dok izgledam opasno za Aleksandra Vučića i Srbiju, na dobrom smo putu!

Ne bojte se, G-dine. Vučić. Ne trebate biti nervozni. Kosovo samo traži ono što mu pripada.

Ako vi i drugi želite izbjeći referendum o ujedinjenju Kosova s ​​Albanijom 2025. godine, postoji vrlo jednostavan način:

Srbija da prizna Kosovo kao neovisnu državu.

Štaviše, Kosovo zna svoj put ka članstvu u NATO-u, EU i UN-u. Histeričnom retorikom nećete nas zaustaviti u našem pravu da definišemo budućnost Kosova.

Svi bi trebali znati da je moja izjava i zakletva za ujedinjenje s Albanijom rezultat kontinuiranog nemara Brisela u vezi s Kosovom. Kosovo i njegovi građani su najprozapadniji i kao takvi ne zaslužuju da ih se na neodređeno vrijeme prezire, ignoriše i uslovljava.