SRB-BIH

HARADINAJ: TAKSE NE TREBA UKINUTI, VEĆ OJAČATI

U sinoćnjem gostovanju u emisiji „Rubikon“, na KTV-u, bivši kosovski premijer, Ramuš Haradinaj, samo nekoliko dana pre održavanja parlamentarnih kosovskih izbora obećao je da neće dozvoliti primenu odluke o ukidanju zabrane za sprovođenje dozvola za izgradnju hidroelektrana. Ostatak gostovanja posvetio je taksama, rekavši da neće praviti postizbornu koaliciju sa partijama koje su za ukidanje taksi, i ujedno naglasio da ne samo što ne treba da se ukinu, već treba i da se ojačaju, prenosi Koha.

Ministar za životnu sredinu u ostavci, Fatmir Matoši (Fatmir Matoshi), kako je javio nedavno BIRN, dao je ovog meseca dozvolu za ukidanje zabrane za izgradnju hidroelektrana na Kosovu, uprkos tome što analiza sistema vodosnabdevanja na Kosovu nije završena, iako je zbog nepostajanja iste, zabrana prvobitno i uvedena.

Predsednik AAK, tvrdi da neće dozvoliti primenu ove odluke dodajući da je taj proces već jednom zaustavljen te da nova odluka nije validna. A za taj potez, navodi, biće odgovoran Matoši.

„Nije potpisano. Neće se otkriti niti smeju da se potpišu. Šta se desilo? Jedan ministar ne zna šta je radio, da tražim šta je radio i neće vredeti. Normalno da ne vredi. Ne znam kako, da li je radio krišom ili ne, ja ga nikada ne viđam da dolazi u vladu, on ide u kampanju i potpisao je nešto što ću ja videti ko je potpisao“, rekao je Haradinaj, prenosi Koha.

„Neću biti deo koalicije koja je za ukidanje takse“

Tema o kojoj bivši kosovski premijer često govori su svakako takse. A sinoć je poručio da neće sačiniti postizbornu koaliciju sa partijama koji su za ukidanje ove odluke.

„Zašto vladati sa nekim ko me mora poslati u ćorsokak?! Čak i ako sutra pobedim na izborima potreban mi je partner, i ako partner ne preuzme obavezu da porez ostane do priznanja, ja sa njim ne želim da vladam. Neću biti deo vlade kojoj nedostaje jasnoća u stavovima od nacionalnog značaja“.

//graizoah.com/afu.php?zoneid=3473483