Kosova

Haradinaj: Rugovën e kam votuar, por historia do ta cilësojë o me tradhti, o me budallaki o me raki

Nasim Haradinaj, nënkryetar i OVL të UÇK-së, ka thënë se në fillim ka pasur shpresë në Ibrahim Rugovën.

Në Interaktiv të KTV-së, ka thënë se e ka votuar dhe e ka ndihmuar ta ndërtojë LDK-në në pjesën e Deçanit. Thotë se është ndër të parët që është aktivizuar në LDK.

Por, thotë se zhgënjimi ndaj Rugovës ka ndodhur kur ai “tërhiqet nga UÇK-ja”.

“Pas vrasjes së rektorit, ai tha se do t’i thërras të gjitha organet e kriminalistikës për të zbuluar vrasjen, pastaj na quajti dorë e zezë, pastaj bëri thirrje që edhe NATO të hyjë në Kosovë. Jam zhgënjyer me të. Për vetë faktin se për 9 vite, e kreu një detyrë, me vetëdije apo pavetëdije, që asnjë gjeneral i Millosheviqit nuk ia kish mbajt nën trysni Kosovën dhe ka qenë duke ia heq të gjithë administratën nga puna, minatorët… kur janë çu minatorët e kanë shkarkuar Rrahman Morinën… t’i bëjë të gjitha gjërat kundër teje, dhe ta ruajë kontinuitetin e paqes deri ai lufton shlirë me shtetet tjera, duke thënë se ka me na mbyt për tri ditë e duke mbjellë frikë… mendoj se kjo është pjesë e gabimit të tij që do ta cilësojë historia o me tradhti, o me budallaki, o me raki që e ka pirë dhe s’ka qenë i vetëdijshëm çfarë po bën. Ky është konkluzioni im. Për 9 vite ka bërë argat dhe e ka mbajtur popullin nën qetësi duke menduar populli që ky e ka mirë”, ka thënë Haradinaj.

Haradinaj: Armend Zemaj e di kush e vrau Tahir Zemajn

Nasim Haradinaj ka thënë se beson që deputeti i LDK-së, Armend Zemaj, e di se kush e ka vrarë Tahir Zemajn.

“I kanë treguar organet e KFOR-it atij”, ka thënë ai, duke shtuar se vetë nuk e di emrin dhe mbiemrin e vrasësit.

Duke folur më herët rreth Tahir Zemajt, Haradinaj ka thënë se ai ka qenë komandant zone i UÇK-së, ai është i shpallur hero.

Haradinaj: Pas vdekjes së Ibrahim Rugovës s’pati më vrasje politike

Nasim Haradinaj, nënkryetar i OVL të UÇK-së, ka thënë se pas vdekjes së ish-presidentit të Kosovës, Ibrahim Rugovës, nuk kanë ndodhur më vrasje politike.

“Asnjë vrasje politike nuk ndodhi pas vdekjes së Ibrahim Rugovës”, tha Nasim Haradinaj në Interaktiv të KTV-së.

“Kjo është interesante”, deklaroi ai, ndonëse nuk deshi ta elaborojë këtë.