Kosova

Haradinaj: Nuk kemi kohë për zgjedhje të reja

Kryeministri në detyrë i Kosovës, Ramush Haradinaj, në një konferencë për media ka komentuar mundësinë e mbajtjes së zgjedhjeve të sërishme në Kosovë.

Ai ka thënë se duhet të implementohet rezultati i tanishëm.

“Zgjedhjet kanë qenë më të mirat të mundshme. Ne duhet të bëjmë reformë zgjedhore, t’i shkurtojmë këto kohë të ankesave. Lidhur me atë se cila parti hyn në parlament është vendim i votuesve. Aleanca është në opozitë. Nuk kemi bërë ankesë, as s’kemi kërkuar stërzgjatje të këtij procesi.

Është herët të flitet për zgjedhje të reja, duhet të rrimë në pozicionin e implementimit të rezultatit zgjedhor. Nuk ka kuptim të flitet për zgjedhje tash. Nuk është një ushtrim i thjeshtë dhe i lehtë. Duhet të jemi të respektueshëm të asaj që ka vendosur sovrani”, ka thënë Haradinaj.

Ndryshe këto ditë është folur në media për mundësinë e shkuarjes sërish në zgjedhje, në rast se LVV e LDK nuk e pranojnë në qeverisje Nismën,në rast se kjo e fundit ia del ta kaloi pragun zgjedhor pas rinumërimit të 1407 vendvotimeve.


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.