SRB-BIH

Haradinaj: Ne ulazi se na Kosovo prolazeći pored masovnih grobnica i ostataka masakriranih Albanaca

Šef parlamentarne grupe Alijanse za budućnost Kosova (AAK) Daut Haradinaj rekao je da ne ulazi na Kosovo prolazeći preko masovnih grobnica i ostataka masakriranih Albanaca.
Na društvenoj mreži Facebook Haradinaj je rekao da Kosovo ne očekuje da će politička i vojna krila Miloševićevog vremena osjećati samilost, one koji su planirali ubistva, masakre, genocid na Kosovu i danas vode državu koja je počinila zločin, ali kako kaže, očekuje prihvatanje i izvinjenje za genocid počinjen nad Albancima.

“Prihvatanje krivice za zločine i genocid, izvinjenje, vraćanje posmrtnih ostataka svih nestalih Albanaca u masovne grobnice i izvođenje srpskih zločinaca pred lice pravde jedini su i odgovarajući korak koji bi mogao osigurati normalizaciju i “slobodno” kretanje”, naglašava Haradinaj.

Dalje kaže da je akcija ministra vanjskih poslova Meljize Haradinaj-Stubla da zaustavi posjetu Vučića i drugih Republici Kosovo ispravna i da je snažno podržava.

“Kosovo neće dozvoliti ucjene, provokacije i političke igre onih koji se osjećaju ponosni na zločine i genocid nad Albancima. To nije put ka normalizaciji i dugoročnom miru “, kaže se u reakciji šefa poslaničke grupe AAK.