Kosova

Haradinaj: Në kohën time Thaçi ishte pothuajse pensionist, Kurti e fuqizoi

Kryetari i AAK-së Ramush Haradinaj, ka thënë se deklaratën e Departamentit të Shtetit amerikan, e sheh si mesazh për t’i dhënë epilog final njohjes reciproke Kosovë-Serbi.

“Nuk e shoh si proces, e shoh si energji që vjen nga Grenelli, Palmeri, Departamenti i Shtetit nga ShBA-ja, për me i dhënë një epilog final me njohje reciproke. Unë nuk e kam faktorizuar Thaçin. E kam refuzuar dialogun sepse ka qenë gabim nën Mogherinin. Por, Kurti me një qasje të gabuar e fuqizoi dhe e ktheu në lojë Thaçin. Në kohën time, presidenti ka qenë pothuajse një pensionist politik”, tha Haradinaj.

Haradinaj, ish-kryeministër i Kosovës, tha se “kryeministri në detyrë Kurti mundet me shkua në dialog, por pa ia ratifikuar parlamenti ajo nuk ka vlerë”.

“Nuk guxon asnjë udhëheqës politik i vendit të nënshkruajë marrëveshje të dëmshme për Kosovën. Kur një qeveri shkarkohet me 2/3 atëherë mendoj se është mirë me i dhënë vendit qoftë edhe qeveri të përkohshme deri në zgjedhje. Për fat të mirë buxheti është miratuar. Por, bindja ime është se duhet të ketë qeveri të unitetit. Nëse LDK-ja bën qeveri me PDK-në më i kënaqur jam me qëndruar jashtë. Nuk jemi të interesuar me ardhë në pushtet”, u shpreh Haradinaj.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.