SRB-BIH

Haradinaj kritikovao zatvaranje granice sa Albanijom

Bivši premijer Ramush Haradinaj uputio je kritike prema Kurtijevoj vladi u pogledu upravljanja situacijom sa pandemijom COVID-19.

U intervjuu za albansku Ora News, Haradinaj je rekao da su neke preuyete mere od strane Vlade bile pogrešne.

“Možemo zaključiti da Kosovo u celini, na sreću, nema velike posledice po život i zdravlje ljudi. Imamo najveće posledice u ekonomiji. Mislim da su neke mere bile pogrešne. Neke zabrane su pogrešne. Kosovo ima mlado stanovništvo, mi smo ruralna zemlja i postojala je prilika da se dozvole aktivnosti u poljoprivredi i građevinarstvu. Imamo najveće posledice u ekonomiji”, rekao je on.

Haradinaj je dodao da je velika greška zatvaranje granice između Kosova i Albanije u ovom periodu.

“Mislim da je nedostatak komunikacije između Kosova i Albanije i zatvaranje granice panika. Preduzete mere su mere panika naših vlada. Morali smo da komuniciramo ne samo u pogledu zdravlja, već i u pogledu obrazovanja ili drugih oblasti života. Imao sam komunikaciju sa predsednikom Meta, pratio sam situaciju. Pogrešno je nepostojanje komunikacije u ovome. Imali smo sukob s premijerom Ramom samo oko jedne teme, načina postizanja sporazuma o međusobnom priznavanju. Bio sam odlučan da se ne postiže sporazum sa Srbijom promenom teritorija. Imali smo neslaganje sa premijerom Ramom za to, ali pokušao sam da nadoknadim. Izražavam bratsko poštovanje celoj albanskoj zajednici. Bio sam iznenađen zatvaranjem granice između Kosova i Albanije, možda nije bilo potrebe da se ona potpuno zatvori. Govorim o ljudima, jer je promet robe dozvoljen. Vozači iz svih krajeva sveta došli su na Kosovo, a sa Kosova u Albaniju. Sa ovim zaustavljanjem se preuveličava. Postoje i druga nelogična zaustavljanja, ali iz tog iskustva moramo naučiti za budućnost”, zaključio je Haradinaj.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.