SRB-BIH

Hadžiu reagira nakon porasta broja žrtava zbog COVID-19: Ne vidimo ni najmanju posvećenost Vlade

Bivša ministrica pravde Aljbuljena Hadžiu kritizirala je vladu Hotija za upravljnje pandemijom COVID-19.
Haxhiu je rekla da se ne vidi ni najmanja posvećenost Vlade u upravljanju situacijom, dok je Kosovo nedavno svrstano među zemlje s najboljim upravljanjem pandemijama, prenosi Telegrafi.

“Samo danas je 6 građana izgubilo život od virusa COVID-19 i mnogi građani se bore za svoje živote. Situacija je svakim danom sve gora. Pored neumornog rada liječnika i medicinskih sestara, nažalost, ne primjećujemo ni najmanju posvećenost Vlade u upravljanju trenutnom situacijom. Kosovo je nedavno rangirano među državama sa najboljim upravljanjem, dok je danas ova vlada nehotice okrenula leđa građanima i Kosovo je svrstano među države s najvećim brojem zaraženih građana “, naveo je Haxhiu u postu na Facebooku.

Nadalje, Haxhiu je tražila od građana da poštuju mjere zaštite protiv COVID-19.

“Poštovani građani, zarad onih koji daju sve od sebe kako bi spasili živote ljudi, odnosno medicinskog osoblja, pružajmo maksimalnu brigu. Nosimo maske, a gdje god smo, poštujmo i udaljenost. To je mala stvar koju možemo učiniti, ali za medicinsko osoblje je to sve. “

Inače, na osnovu najnovijih podataka broj smrtnih slučajeva na Kosovu od bolesti COVID-19, uzrokovanih novim koronavirusom, doseže 64.

U međuvremenu, prema podacima koje je objavio Nacionalni institut za Javno Zdravlje, do petka je na Kosovu registrovano 3.178 slučajeva koronavirusa. Od toga se 1.824 oporavilo.
NIJZ je zatražio od građana da poštuju mjere zaštite protiv virusa COVID-19.

„Čuvaj svoju fizičku distancu i maske. Pažljivo perite ruke nekoliko puta dnevno 20-30 sekundi. Olakšavanje mjera je učinjeno da bismo postali odgovorniji! Molimo budite oprezni jer i dalje postoji opasnost od širenja na mjesta gdje je velika gužva. “

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.