Kosova

Gjuriq: Prishtina nuk dëshiron të formojë asociacionin serb

Drejtori i të ashtuquajturës Zyrë serbe për Kosovën, Marko Gjuriq, ka reaguar sot ndaj deklaratës së kreut të ekipit të Prishtinës në dialogun me Beogradin Avni Arifi lidhur me asociacionin, duke thënë se ajo është vetëm një konfirmim se Kosova nuk e ka pasur ndonjëherë qëllimin për të formuar bashkësinë e komunave serbe.

Autoritetet e Prishtinës po përpiqen të sfidojnë përmbajtjen e Projekt Statutit të Asociacionit, i cili u hartua nga Ekipi Drejtues dhe i dorëzoi Brukselit, megjithëse, ata nuk kanë reagim nga BE në dokument dhe Arifi i quajti idetë e Ekipit Menaxhues të papranueshme.

//graizoah.com/afu.php?zoneid=3473483