Kombëtare

Gent Cakaj “zhvesh” biznesmenët diplomatë nga targat diplomatike

Ministri i jashtëm në detyrë, Gent Cakaj njofton një tjetër reformë në trupën diplomatike. Cakaj ju heq targat diplomatike të gjithë konsujve të nderit të Shqipërisë. Gazetarja e Report TV, Esiona Konomi zbardh listën e emrave që preken nga kjo reformë.

Ministri i jashtëm në detyrë, Gent Cakaj njofton një tjetër reformë në trupën diplomatike. Gent Cakaj, ka njoftuar se 38 konsuj nderi lëvizin me makina me targa diplomatike, duke përfituar kështu privilegje të pajustifikuara. Ai tha se do të merren masa të menjëhershme për heqjen e targave diplomatike dhe zëvendësimin me ato përkatëse.

“38 konsuj nderi të Shqipërisë, përdorin një automjet me targa kombëtare dhe me një shenjëNë shkelje të habitshme të këtij ligji janë plot 38 konsuj nderi, të pajisur me targa CD, të cilët hyjnë e dalin në vend si përfaqësues më të lart diplomatikë.

Ky privilegj është i pajustifikueshëm dhe duhet të marrë fund.Informoj të gjithë personat në fjalë do të fillojë menjëherë me kontaktimin e tyre, dhe do të dorëzojnë targat diplomatike.

Në bashkëpunim me ministrinë e brendshme dhe atë të transportit, do të merren të gjitha masat që argat në fjalë të dalin jashtë funksionit. Kjo masë nuk ndërlidhet me emra të veçantë, por vjen nga domosdoshmëria e respektimit të ligjit.Ne jemi në përgatitje edhe të një mase tjetër, për fuqizimin e dinjitetit të pasaportës diplomatike shqiptare, dhe shumë shpejt do t’u komunikoj rezultatet e kësaj nisme” u shpreh Cakaj.

Gazetarja e Report Tv, Esiona Konomi zbardh listën e emrave të cilët preken nga kjo reformë.

Samir Mane Tajlandë

Mimoza Ndroqi Kosovë

Arben Malaj Austri

Agron Papuli Koreja e Jugut

Avni Ponari Japoni

Rodolf Xhillari Izrael

Gentian Sula Malajzi

Përparim Kalo Danimarkë

Mentor Nazarko Kosovë

Gjergj Leqejza Austri

Shaban Xhabrahimi Bangladesh

Fabrice Wallaert Belgjikë

Fiqiri Kllari Bosnje Hercegovinë

Krenar Loloçi Kanada

Sotiraq Guga Estoni

Bardhyl Minxhozi Finlandë

Isuf Berberi Islandë

Bujar Lybesha Marok

Vladimir Avrami Qipro

Esat Ademi San Marino

Faik Dizdari Sllovaki

Kastriot Haska Lituani

Teodor Bilushi Itali

Vito Antonio Stigliani Itali

Tomë Preku Maltë

Salim Hoxhaj Bullgari

Artan Stroka Sierra Leone

Elvis Toçi Rumani

Belma Çela Mongoli

Dorian Sadiku Portugali

Kliti Hoti Hungari

Sokol Kraja Letoni

Marinela Jazoj Norvegji

Varuzhan Piranjani Armeni

Seyhan Pencabligblig Pakistan

Loritan Prespa Filipine

Gerian Kuka El Salvador

Zenel Hoxha Afrika e Jugut

Mirton Lika Sri Lanka

Bledi Bajraktari Ukrainë

Ilir Trebicka Uruguaj