Kosova

Gazetari gjerman për Kurtin: Një kryeministër që argumenton për shfuqizimin e vendit të tij, e pazakontë

Gazetari gjerman i të përditshmes Frankfurter Allgemeine Zeitung, Michael Martens ka folur mbi deklaratën e kryetarit të Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti .

Ai e ka quajtur të pazakontë sesi Kurti “argumenton për shfuqizimin e vendit të tij”.

“Albin Kurti thotë se ai favorizon ndryshimin e kushtetutës kosovare për të mundësuar një referendum mbi bashkimin e Kosovës dhe Shqipërisë. Ai shton se do të votojë për një bashkim të tillë. Një Kryeministër (potencial) që argumenton për shfuqizimin e vendit të tij. Me të vërtetë e pazakontë”.

Para disa ditësh, Albin Kurti ka thënë për “Euronews” se do të votonte për, në rast se do të bëhej një referendum për bashkimin e Kosovës me Serbinë.

“Sapo që të përforcohej shteti i Kosovës. Pasi që të arrijmë ta bëjmë atë në mënyrë paqësore dhe demokratike. Mendoj se do të votoja pro. Po”, deklaroi Kurti.