SHËNDETËSIA

Gati testi që zbulon COVID-19 për 5 minuta! Nisin dorëzimet e para në spitalet italiane

Një test i shpejtë dhe i lehtë për t’u përdorur duket se është gati për të zbuluar çdo rast të të prekur nga koronavirus në kohë jashtëzakonisht të shpejtë. Sipas La Repubblica testi kërkon vetëm disa pika të gjakut të pacientit dhe për 5 minuta jep rezultatet duke i lejuar mjekët të identifikojnë menjëherë prezencën e Covid 19 tek pacientët.

Këto teste janë studiuar dhe kryer prova të konsiderueshme nga qendrat kineze të studimit duke konfirmuar se janë efektive. Kjo ka bërë që ato të nisin shpërndarjen gjatë muajit mars tek spitalet e para italiane. Disa zona të ndryshme të kujdesit shëndetësor janë furnizuar tashmë, ndërsa shumë spitale të tjera nga të gjitha rajonet e Italisë po bëjnë porositë e para.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.